Er bestaan verschillende technieken om een bruidsboeket bij elkaar te binden. Alle bindtechnieken van het bruidsboeket hebben voor- en nadelen. Lees de informatie en kijk welke techniek van het bruidsboeket het beste bij je past.

Handgebonden bruidsboeket

Bruidsboeket binden

Bij een handgebonden boeket worden bloemen gebruikt die lang zonder water kunnen en stevige stengels hebben. De bloemist kan je vertellen welke bloemen hiervoor geschikt zijn. Het handgebonden boeket heeft een nonchalante en losse uitstraling en is enigszins beweeglijk. Deze manier van binden is niet zo ingewikkeld en is daarom goedkoper dan een draadgebonden bruidsboeket.

Tip: Laat de stelen goed afwerken met lint of tape om te voorkomen dat de stelen kleur afgeven.

Draadgebonden bruidsboeket

Bloemen op draad zetten

Elke bloem wordt apart op een draad gezet waardoor er ook minder stevige bloemen in kunnen worden verwerkt. Deze techniek is duurder dan het handgebonden bruidsboeket. Door deze speciale bindtechniek kunnen heel veel wensen worden uitgevoerd en kunnen de meest creatieve bruidsboeketten worden gemaakt. De stelen worden afgewerkt met tape en lint.

De Bridy

De bridy is in de meeste gevallen een witte plastic houder waarin een bolletje oase wordt vastgemaakt. Hierin worden de bloemen en het groen gestoken. Bloemen kunnen ook op draad worden gebonden. Door de oase nat te maken worden de bloemen van water voorzien. Er is niet veel ruimte voor bloemen en daarom zijn de mogelijkheden beperkt.

Composiet bruidsboeket

Het bruidsboeket wordt samengesteld.
Hierbij worden honderden echte bloemblaadjes door middel van koud lijm aan elkaar geplakt. Voor de houdbaarheid is dit een riskant bruidsboeket. Het vereist een goede planning van de bloemist. Je begrijpt het zeker al, dit is niet goedkoop!

Schrijf een reactie

20 − negentien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord