Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord

GRATIS je eigen bruiloft website! Klik hier
één van de grootste trouwsites van Nederland

Bloemen in het bruidsboeket

Welke bloemen kun je gebruiken in het bruidsboeket?

Niet alle bloemen zijn even geschikt om te gebruiken in een bruidsboeket. De ene bloem is nu eenmaal langer houdbaar en steviger dan de andere. Sommige bloemen zijn erg kwetsbaar en weer andere zijn niet geschikt vanwege hun meeldraden. Traditioneel gezien worden bepaalde bloemen juist weer veel gebruikt. Denk daarbij aan (rode) rozen. Niet alle bloemen zijn het hele jaar verkrijgbaar want elk seizoen heeft zijn eigen bloemen. Laat je goed voorlichten door de bloemist.
Hij is de specialist op dit gebied.

Bloemen in het bruidsboeket

Bruidsbloemen

Van oudsher is de Stephanotis de echte bruidsbloem en wordt in de volksmond ook zo genoemd. Deze plant bloeit met kleine witte, geurende bloemen. Deze bloemen worden vaak net als (rode) rozen, lelietjes van dalen, lathyrus en gipskruid gebruikt in bruidsboeketten. Voor het bijpassende groen wordt gebruik gemaakt van grassen, varens, en aspargus, eventueel in combinatie met takjes.

De seizoenen en de kleuren van bloemen

Lente bruidsboeket:

Echte lentekleuren zijn geel, blauw en rood. Denk maar aan de tulp, narcis, crocus en hyacinten. Een lenteboeket samengesteld met een van deze kleuren komt goed tot zijn recht in de lente.

Zomer bruidsboeket:

In de zomer zie je bijna alle kleuren terugkomen, rood, geel, blauw, wit, roze, oranje. Een gemengd bruidsboeket van verschillende kleuren en bloemen past prima in de zomer.

Herfst bruidsboeket:

Een mooi herfstboeket kun je laten maken van takken met besjes in combinatie met bloemen en herfstbladeren.

Winter bruidsboeket:

In het winterseizoen kun je goed gebruik maken van dieprode of oranje kleuren in het bruidsboeket. Dit geeft iets warms aan het toch al koude jaargetijde.