Een bruiloft (van jezelf of van iemand anders) is een bijzonder moment in het leven. Vaak geldt er een dresscode op die dag zoals cocktail, smart casual, black tie of tenue de ville. Vaak kiezen gasten ervoor om geen horloge te dragen bij hun outfit, maar soms kan een horloge de look ook weer compleet maken. Vraag jij je ook af hoe je het juiste horloge kiest bij een bruiloft? Lees dan snel verder!

De stijl van de bruiloft

Iedere trouwerij is weer uniek. Dit betreft niet alleen de dresscode, maar ook de locatie van de bruiloft. Gaat men in de kerk trouwen, dan moet je andere soort kleding aan dan wanneer men op het strand trouwt. Daarnaast kun je ook naar het bruidspaar kijken. Zijn ze nog jong en hebben ze een moderne stijl, of gaat het om een ouder paar dat traditie erg belangrijk vindt? Deze factoren dien je in overweging te nemen wanneer je je outfit uitkiest en de vraag wilt beantwoorden of je een horloge draagt.

Let op kleur

Heb je de juiste kleding voor de bruiloft uitgezocht? Dan wordt het tijd om te zoeken naar een bijpassend horloge. Misschien heb je zelf al een mooie verzameling horloges waar je uit kunt kiezen. Heb je die niet en ben je op zoek naar echt iets speciaals? Dan zijn Omega horloges misschien wel iets voor jou. Klassiek, kwaliteit en stijl! Het is in ieder geval belangrijk dat je rekening houdt met de kleur. Draag je een zwart pak, dan is een horloge met bruin leren band meestal niet mooi. Bruine leren bandjes staan veel beter bij blauwe pakken. In het geval van een zwart (of andere donkere kleuren) staat goud of zilver veel mooier.

Minimalistisch is altijd goed

Bij traditionele bruiloften is het van belang dat je horloge minimalistisch en klassiek is. Je wilt namelijk liever niet teveel opvallen en alles om jouw horloge laten draaien. Vind je het toch leuk om iets opvallends te dragen, dan kun je het beste kiezen voor een sportief of groot horloge. Voor vrouwen in een lichtkleurige outfit is een minimalistisch horloge in een zachte kleur en een klein formaat het beste bij een bruiloft. Denk maar bijvoorbeeld aan rosegoud of zilver. Draag je als vrouw zijnde iets donkers? Dan is een zilveren, gouden of zwarte horloge een goede keuze.

Extra tip voor mannen: houd tevens rekening met de dikte van een horloge. Een dun horloge draag je nog comfortabel en netjes onder de manchet van een overhemd, maar dat is niet altijd het geval bij een dikker exemplaar.

Draag het horloge met veel zelfverzekerdheid

Heb je de keuze gemaakt voor je outfit en heb je er een bijpassend horloge bij gevonden? Dan ben je er helemaal klaar voor. Een goede trouwfotograaf let op details en zal jouw horloge ook zeker fotograferen. Wees dus niet bang om er zelfverzekerd uit te zien!

Laatste advies

We hopen dat je na het lezen van dit artikel beter in staat bent om een mooi horloge bij je bruiloftsoutfit te kiezen. Tenslotte willen we je nog het laatste advies meegeven: kijk niet teveel op het klokje tijdens de bruiloft. Een horloge dient echt als een accessoire en is op een bruiloft niet bedoeld om de tijd in de gaten te houden. Doe je dit wel, dan wek je wellicht de indruk dat je ongeïnteresseerd bent in het bruidspaar en eigenlijk liever ergens anders wilt zijn.

Schrijf een reactie

17 + 12 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord