Waarom een speech van de bruidegom?

De speech van de bruidegom is bedoeld om de gasten te bedanken voor hun aanwezigheid, de cadeau’s en de fantastisch geslaagde huwelijksdag. Dit kan natuurlijk in de vorm van een kort dankwoordje maar leuker is het om je kans te grijpen om in een speech een paar mensen in het bijzonder te bedanken. Tijdens de speech mag je ook gerust leuke
dingen vertellen. Dingen die je hebt meegemaakt in de voorbereiding van jullie huwelijk bijvoorbeeld. Zorg er dan wel voor dat je het algemeen houdt, zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt en waar je het over hebt. Tot slot, houd het luchtig en spreek in een taal die iedereen begrijpt.

Hoe lang duurt de speech?

Een goede speech mag niet te lang duren. Je wilt de aandacht van jullie gasten hebben. Zorg er daarom voor dat de speech niet langer duurt dan 5 minuten.

Bruidegom geeft speech

Op welk moment houd je de speech?

Hierbij is vooral belangrijk te weten hoe jullie de trouwdag hebben ingericht. Eindigt de trouwdag met een diner dan is een geschikt moment als iedereen aan tafel zit. Je kunt speechen vóór aanvang van het diner, tussen een van de gangen of wanneer iedereen het dessert heeft gehad. Wordt jullie trouwdag gevolgd door een spetterend feest dan moet je even oppassen! Doe het niet te vroeg in de avond want dan zouden gasten kunnen denken dat het feest voorbij is. Een mooi moment is wat later op de avond als alle gasten nog aanwezig zijn. Wanneer het feest daarna nog verder gaat kun je iedereeen vragen om het glas te heffen of zeg gewoon dat jullie nog even lekker doorgaan met feesten.

Hoe maak je een speech?

Bruid ligt in een deuk om speech bruidegom

  • Begin enkele weken voor de bruiloft. Neem pen en papier en schrijf telkens op wat je zoal te binnen schiet.
  • Wil je even het woord richten tot je bruid/partner? Begin je speech daar dan mee. Je zou kunnen vertellen waarom je zo graag met haar/hem wilde trouwen en wat jou nu zo gelukkig maakt. Niet allles hoeft even serieus te zijn, je mag er best wat humor inbrengen door een leuke gebeurtenis te vertellen.
  • Bedank wederzijdse ouders. Ook hier mag je best even vertellen wat zij voor jou betekenen.
  • Vervolgens een bedankje voor de getuigen want zonder hen zou er geen huwelijk zijn!
  • Hebben jullie een ceremoniemeester? Maak deze dan een compliment voor alles wat hij/zij voor jullie gedaan heeft.
  • Tot slot bedank je alle gasten voor hun komst, gelukwensen en cadeaus.
  • Oefen een aantal keren. Dit kun je doen door een goede vriend of familielid te vragen om naar je te luisteren. Houd de tijd in de gaten, 5 minuten is lang genoeg. Hoe vaker je oefent, des te natuurlijker en spontaner zul je overkomen.
  • Houd de speech bij de hand, voor het geval dat je bang bent om iets te vergeten. Iedereen zal het begrijpen als je wat zenuwachtig bent.

Schrijf een reactie

acht + 10 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord