Gelukkig ligt de tijd ver achter ons waarin het een schande was als je “moest” trouwen omdat je zwanger was. Vroeger moest er zo snel mogelijk getrouwd worden en het liefste nog voordat de zwangerschap zichtbaar was voor de buitenwereld. Wat een bevrijding voor de vrouw die tegenwoordig wel de kans heeft om haar zwangerschap openlijk te koesteren ook al is zij niet getrouwd.

Waar kun je rekening mee houden als je zwanger bent en wilt trouwen?

Man legt hoofd op buik zwangere verloofde

Het verloop van een zwangerschap is onvoorspelbaar. De een ondervindt negen maanden lang geen problemen en bij de ander kan het ene kwaaltje na het andere de kop opsteken. Bijna elke zwangerschap is verschillend, zelfs als je al eerder een kind hebt gekregen. Door deze onzekerheid kun je dus ofwel een fantastische trouwdag tegemoet gaan of juist een trouwdag die best wel kan tegen vallen. Niemand kan je die zekerheid geven.

Door verandering van de hormonen veranderen ook je emoties. Je kunt daardoor eerder te maken krijgen met stress. Daar kun je rekening mee houden door voldoende hulp in te schakelen bij het organiseren van de bruiloft. Je kunt ook overwegen om een weddingplanner in te schakelen, deze kan veel werk uit handen nemen. Als je heel erg twijfelt over het een en ander, vraag jezelf dan af of het misschien beter is te wachten met trouwen tot na de bevalling.

Wat is de beste periode om te trouwen als je zwanger bent?

Over het algemeen ondervinden zwangere vrouwen de meeste problemen in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Deze periode gaat vaak gepaard met misselijkheid en braken. Vanaf zeven maanden zwangerschap wordt het lichaam door gewichtstoename extra belast. Dit kan gepaard gaan met een pijnlijke rug, druk op de maag of opgezette voeten. Het lichaam vraagt wat meer rust. Je zou dus kunnen concluderen dat de beste periode om te trouwen ligt in de vierde, vijfde en zesde maand van de zwangerschap.

Bruidskleding tijdens de zwangerschap

Bruidsjurk kopen als je zwanger bent

Op het gebied van bruidsmode is alles mogelijk. In principe is elk model trouwjurk geschikt te maken voor een zwangere bruid. Vraag jezelf eerst af of jij als trotse aanstaande moeder je buik wilt tonen aan de buitenwereld of dat je het misschien toch liever wat verhult. Vertel in de bruidsmodezaak waar je je trouwjurk gaat uitzoeken dat je zwanger bent. Er kan dan gebruik worden gemaakt van een pasbuik. Dit is een nepbuik die je omdoet bij het passen van de trouwjurk. Dit is vooral belangrijk als je nog maar net in verwachting bent en het nog niet zichtbaar is. Op zo’n manier krijg je een indruk hoe de bruidsjurk staat bij een dikkere buik. Omdat je buik steeds groeit zullen er vaker pasmomenten zijn dan bij niet zwangere bruiden.

Bruidslingerie voor zwangere vrouwen

Niet alleen je buik verandert tijdens de zwangerschap maar over het algemeen worden de borsten ook groter. Koop daarom de bruidslingerie pas in een laat stadium. Houd er rekening mee dat afhankelijk van de duur van de zwangerschap je misschien beter af bent met comfortabel zittende lingerie. Pers je niet in te strak zittende onderkleding, daar kun je alleen maar beroerd van worden.

Trouwschoenen

Bruid past schoenen

Natuurlijk zijn mooie trouwschoenen belangrijk. Ben je nog maar pas zwanger dan is er niets mis mee om trouwschoenen met een hoge hak te dragen. Anders wordt het wanneer je al een aantal maanden zwanger bent. Je lichaam wordt zwaarder en je voeten worden extra belast. Kies dan voor stijlvolle, comfortabele trouwschoenen met een wat lagere hak. Als je niet gewend bent om op hoge hakken te lopen doe dat dan omwille van de veiligheid van je kindje (je zou kunnen vallen) al helemaal niet. Houd er rekening mee dat zwangere vrouwen last kunnen krijgen van opgezwollen voeten. Koop je trouwschoenen dus niet te vroeg. Tot slot laat je trouwdag niet verpesten doordat je niet meer op je voeten kunt staan. Neem voldoende rustmomenten en geniet!!!

Eten en drinken

Houd er bij het samenstellen van het menu rekening mee dat je tijdens de zwangerschap niet alles kunt eten en drinken. Iedereen weet dat alcohol vermeden dient te worden. Wanneer jullie een champagne- moment hebben, zorg er dan voor dat er voor jou alcoholvrije champagne is. Zo kun je toch mee toosten met je gasten. Vermijdt het eten van rauw voedsel. Als je gebonden bent aan een bepaald dieet, regel dan met de cateraar een aangepast diner voor jou.

Schrijf een reactie

17 − 10 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord