Elke bruid wil goed voorbereid zijn voordat ze gaat trouwen. Bruiden zijn voortdurend op zoek naar informatie, weetjes en tips. Als toekomstige bruid heb je duizend en één dingen aan je hoofd.
“Ik moet dit doen en dat nog doen”. Vaak ben je bang dat je iets zult vergeten. Daarom nog een aantal persoonlijke, intieme en unieke tips en geheugensteuntjes, zodat jij als toekomstige bruid nog eens terug kunt kijken of je niets vergeten bent. Bovendien staat onze site boordevol met informatie, trouwtips en weetjes over trouwen en de bruiloft.

Geheugensteuntje

Bruid denkt na

Zorg voor een notitieblokje. Schrijf daarin alle dingen die je niet wilt vergeten. Zet er een kruisje doorheen of vink de dingen af die geregeld zijn.

De bruidsjurk

Bruid in prachtig bruidsjurk

Lees op onze site alle informatie over de bruidsjurk, zodat je goed bent voorbereid voordat je een bruidsjurk gaat kopen. Koop een bruidshoes, zodat je de bruidsjurk na afloop veilig kunt opbergen.

Het bruidskapsel

Kapster werkt aan bruidskapsel

Misschien heb je al een idee wat je met je haar wilt doen of misschien ook niet. Wanneer je al tijdenlang hetzelfde kapsel draagt pas dan op voor een extreme verandering.
Regel ruim voor de huwelijksdatum een proefkapsel bij de kapper. Laat je niet omver praten wanneer er behandelingen worden voorgesteld waar jij je twijfels over hebt. Wees heel eerlijk tegen de kapper en geef je eigen mening. Zorg ervoor dat jij je prettig voelt bij het gekozen kapsel. Informeer bij de kapper wat je kunt doen om er voor te zorgen dat je bruidskapsel de hele dag goed blijft zitten.

Bruidsmake-up

Bruidsmake-up

Ook voor bruidsmake-up geldt dat je moet oppassen voor dingen die je normaal ook niet doet. Als jullie trouwdag een hele lange dag gaat worden dan is het handig om een make-up tasje mee te nemen. Geef dit gedurende de dag in handen van een van je familieleden of goede vriendin. Het is altijd prettig als je later op de dag je gezicht wat kunt bijwerken.

Bruidsschoenen

Bruidsschoenen

Bij een trouwdag die gaat duren tot in de late uurtjes is het niet ondenkbaar dat je ’s avonds pijnlijke voeten krijgt. Zorg voor een paar extra (bijpassende)schoenen. Je wilt je trouwdag toch niet laten bederven door pijnlijke voeten? Het is wel de bedoeling dat je blijft genieten.

Trouwringen

Trouwringen

Ben je allergisch voor bepaalde metaalsoorten vertel dit dan aan de juwelier of edelsmid. Er zijn genoeg mogelijkheden om aan een trouwring te komen, die een heel leven prettig zit, zonder ongemakken.

Bruidsboeket

Bruid met bruidsboeket

Er zullen altijd momenten op jouw trouwdag zijn dat je het bruidsboeket niet in je hand houdt, zoals tijdens de receptie, het diner of het feest. Regel dat het bruidsboeket op water wordt gezet, zeker als je het wilt bewaren.

Klein tasje

Tasje bruid

Zorg voor extra panty’s, pijnstillers of medicijnen die zijn voorgeschreven, pleisters, make-up, schoenen, naald en draad en eventueel deodorant. Heb je niets geregeld om de menstruatie uit te stellen, zorg er dan voor dat je tampons of maandverband bij je hebt. Geef dit tasje in bewaring bij een vriendin of familielid, die op de bruiloft aanwezig is.

Toiletbezoek

Draag jij een bruidsjurk die groots en meeslepend is regel dan iemand die jou wil helpen als je naar het toilet wilt gaan.

Menstruatie uitstellen

Het is natuurlijk niet prettig wanneer je uitgerekend op je trouwdag de menstruatie zou hebben. Ga enkele weken voor je trouwdag naar de huisarts en vertel waarom je de menstruatie wilt uitstellen. Het uitstellen van de menstruatie is mogelijk met een pilletje (of met de pil), maar alleen via de huisarts!

Schrijf een reactie

7 + 6 =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord