Voor je moeder was het moment dat jij geboren werd waarschijnlijk één van de hoogtepunten in haar leven. Nu jij gaat trouwen wordt daar een nieuw hoogtepunt aan toegevoegd. Haar dochter begint aan een nieuw hoofdstuk van haar leven en vanaf nu zal jouw moeder een andere rol vervullen in jouw leven.Maar wat er ook verandert, zij zal altijd jouw steun en toeverlaat zijn en proberen er voor je te zijn als je haar nodig hebt. Wat is er dan mooier om de sterke band die je met je moeder hebt nog meer te versterken in de voorbereiding van je huwelijk. Als jij haar betrekt in een aantal onderdelen dan geef je haar het gevoel dat zij een belangrijke bijdrage levert, in wat voor jou de mooiste dag van je leven gaat worden.

Wat kun je samen doen met je moeder?

Bruidsjurk met je moeder kopen

Je zou haar kunnen meenemen als je de bruidsjurk gaat uitzoeken. Natuurlijk vindt jou moeder het fantastisch om jou voor de eerste keer in een bruidsjurk te zien. Het is goed om zo’n emotioneel moment samen te delen. Andersom is ook het geval.

Ga ook samen de kleding van je moeder uitzoeken. Zo kun je meteen goed zien of de bruidsjurk en haar kleding goed bij elkaar passen. Er bestaan speciaalzaken waar niet alleen bruidskleding wordt verkocht maar ook kleding voor de moeder (schoonmoeder) van de bruid. Misschien vind je het leuk om je moeder te betrekken bij het samenstellen van de gastenlijst.

Nog één keertje slapen in het ouderlijk huis

Hoewel heel veel toekomstige bruidsparen al lang samenwonen, voordat zij gaan trouwen, zijn er nog altijd bruiden die de nacht vóór het huwelijk bij de ouders doorbrengen. Maak er samen met je ouders en eventuele broers en zusjes een gezellige avond van. Misschien vind je het leuk om je ouders met een klein cadeautje te bedanken en kun je hen vertellen wat zij voor jou betekenen. Laat je nog een keertje lekker verwennen en geniet!

Wat kan je moeder voor jou doen op je trouwdag?

Moeder doet ketting om bij bruid

Of je nu thuis bent of in je ouderlijk huis, het is altijd fijn als je moeder in de buurt is. Je begint de dag natuurlijk goed met een lekker ontbijtje. Misschien bezorgt zij jou wel ontbijt op bed. Bij het aankleden vindt jij het misschien fijn als zij jou helpt. Maar zij kan ook helpen bij het aankleden van de bruidskinderen.
Vraag haar of zij de gasten wil ontvangen en (met hulp van anderen) iets te eten of drinken wil aanbieden. Verder zou je haar kunnen vragen of ze zich om de gasten wil bekommeren op momenten dat dat nodig is. Dit zou tijdens de receptie het geval kunnen zijn.

Wat doe je als de band met je moeder niet zo goed is?

Helaas komt het ook voor dat moeders en dochters niet altijd even goed met elkaar overweg kunnen. Er zijn moeders die een stevige vinger in de pap willen hebben en zich overal mee bemoeien. Probeer in dat geval een gulden middenweg te vinden. Praten en duidelijkheid is hier het sleutelwoord. Maak haar duidelijk dat jij samen met je partner de bruiloft organiseert.

Probeer er voor jezelf uit te komen hoe je haar toch bij de voorbereiding van je huwelijk kunt betrekken, zonder het risico te lopen dat het tot conflicten leidt. Misschien kun je haar wat taken geven waarbij je het gevoel hebt dat het dan ook goed gedaan wordt. Iedereen is wel ergens goed in. Zo geef je haar toch het gevoel dat ze iets voor je kan betekenen. Maak een goede afweging of dit voor jou de juiste manier is om nader tot elkaar te komen.

Schrijf een reactie

11 − tien =

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord