Kerkje Postwijck

Kerkje Postwijck-Person
(0Beoordelingen)
0 van 5 sterren
Baambrugge, regio Het Gooi

Gereformeerde kerk ‘Postwijck’ te Baambrugge.

Een aantal protestanten waren het niet eens met de geloofstolerantie binnen de Hervormde Kerk. Zij zegden hun lidmaatschap in 1834 op, waardoor de Afscheiding ontstond. De bewoonster van de buitenplaats ‘Postwyck’-Vrouwe J.J.Zeelt- gaf veel geld aan de landelijke Afscheiding. Haar huis stelde ze open voor kleine kerkdiensten.
In 1886 ontstond een nieuwe afspitsing van de Hervormde Kerk: de Doleantie. Beide groepen verenigden zich in 1892 tot de Gereformeerde Kerk Baambrugge. Om een eigen kerkgebouw te kunnen realiseren, schonk mw. Zeelt haar boomgaard, die naast de boerderij van de buitenplaats ligt, aan de jonge kerkgemeenschap. De kerk met een kleine pastorie gebouwd zo rond 1860. In 1893 bleek de pastorie toch wel erg klein te zijn en besloot men tot de bouw van een grotere pastorie, die voor en aan de oude pastorie werd gebouwd. De oude pastorie deed eerst dienst als kosterswoning, maar werd later de consistorie.
De kleine kerkelijke gemeente heeft zich altijd weten te handhaven. Er is een uitwisseling met de Hervormde Kerk Baambrugge.

Bedrijfsgegevens van Kerkje Postwijck

Rijksstraatweg 29
1396 JD Baambrugge
09 5349 4740

Rankings

Kerkje Postwijck-Person
(0Beoordelingen)
0 van 5 sterren

5 ster 0%
4 ster 0%
3 ster 0%
2 ster 0%
1 ster 0%

Geen recensies om weer te geven

Bewaren

Door gebruik te maken van deze website of door op "Akkoord" te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de site van Design your Wedding.
Meer informatieAkkoord